slider 735 slider 734 slider 733 slider 732 slider 730 slider 729 slider 727 slider 725

  Yazdır

Sirküler ( 2019 / 24 ) İstanbul, 10.01.2019

Sayın Müşterilerimiz,

 

Değerli Meslektaşlar,

 

Konu: Aracılık Sorumluluk Sözleşmesi Yapılan Mükelleflere Ait Defter Bilgileri Girişi ve Defter Bilgileri Girilmeyen Aracılık Sorumluluk Sözleşmeleri Listesi Menüleri 07.01.2019 Tarihi İtibariyle Uygulamaya Kapatılmıştır.

 

Bilindiği üzere Meslek Mesupları tarafından Aracılık Sorumluluk Sözleşmesi Yapılan Mükelleflere Ait Defter Bilgileri Girişi ve Defter Bilgileri Girilmeyen Aracılık Sorumluluk Sözleşmeleri Gelir İdaresi Başkanlığının Listesi https://intvrg.gib.gov.tr adresinden bildirim yapılmaktadır. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada sistemin 07.01.2019 tarihinde kapaıtıldığı ve defter bilgi girişi yapılmayacağına ilişkin duyuru yapılmış bulunmaktadır.

 

Gelir İdaresi Başkanılığının 3568 Sayılı Kanun Kapsamında Yetki Almış Meslek Mensupları İçin Yaptığı Duyuru metni aşaıdadır.

 

“Gelir İdaresi Başkanlığı olarak meslek mensuplarına ve mükelleflerimize daha kaliteli hizmet sunabilmek, gelişen teknolojik imkanları kullanmak ve mevzuatsal duruma uyum sağlayabilmek için yapılan altyapı değişimi çalışmaları nedeniyle, meslek mensupları tarafından Başkanlığımızın deki İnternet Vergi Dairesinde yer alan, – Aracılık Sorumluluk Sözleşmesi Yapılan Mükelleflere Ait Defter Bilgileri Girişi ve – Defter Bilgileri Girilmeyen Aracılık Sorumluluk Sözleşmeleri Listesi menüleri 07.01.2019 tarihi itibariyle uygulamaya kapatılmıştır. Bu tarihten itibaren Defter bilgi girişi yapılmayacaktır.”

 

Saygılarımızla.

 

ULUSAL BAĞIMSIZ DENETİM VE

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

 

Registered Firm of US PCAOB “Public Company Accounting Oversight Board”

Member of Russell Bedford International – a global network of independent professional services firms