slider 735 slider 734 slider 733 slider 732 slider 730 slider 729 slider 727 slider 725

Tarih : 01.04.2008

YILLIK İŞLETME CETVELLERİ(San.Sic.B)"Sanayi işletmeleri, bir yıllık faaliyetlerini gösterir Yıllık İşletme Cetvellerini her yıl Nisan ayı sonuna kadar Sanayi ve Ticaret İl Müdürlükleri"ne vermek zorundadırlar.Devamı"

Sanayi işletmeleri, bir yıllık faaliyetlerini gösterir Yıllık İşletme Cetvellerini her yıl Nisan ayı sonuna kadar Sanayi ve Ticaret İl Müdürlükleri’ne vermek zorundadırlar.6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 5. maddesi gereğince sanayi işletmeleri, bir yıllık faaliyetlerini gösterir Yıllık İşletme Cetvellerini her yıl Nisan ayı sonuna kadar Sanayi ve Ticaret İl Müdürlükleri’ne vermek zorundadırlar.

Yıllık İşletme cetvelini süresi içinde vermeyenlere, 06.05.2003 tarih ve 25100 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 4854 sayılı “Bazı Kanunlardaki Cezaların İdari Para Cezasına Dönüştürülmesine Dair Kanun”un 1. maddesinin 19. fıkrası ile değişik 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 9. maddesi gereği idari para cezası uygulanmaktadır.

Yıllık İşletme Cetvelleri Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü’ne verilebileceği gibi, İşletme Cetveli bilgileri, kanunda belirtilen süre içinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın web sayfasından da girilebilmektedir.

İşletme cetveli bilgilerinizi internet üzerinden girmek için, Bakanlığın www.sanayi.gov.tr adresindeki web sayfasında “On-line neler yapabilirim” menüsü altında yer alan “Sanayi Sicil İşlemleri” bölümünü tıklayarak kullanıcı kaydı yaptırmanız gerekmektedir. Bu işlemden sonra, sanayi sicil belgesi numarası ile şirket seçilerek işletme cetveli bilgileri girilebilmektedir.

Herhangi bir cezai durum ile karşılaşılmaması amacıyla konu bilgilerinize sunulur.